פרויקטים

תכנית שותפים - הגיע זמן שילוב!

בימים אלו הגרעין התורני בלוד מקים דירות בקהילה לבוגרים עם צרכים מיוחדים, בשיתוף עם חברת 'אודי מרילי- פתרונות תעסוקה יצירתיים', מתוך הכרה ורצון לייצר מקום בקהילה לכולם, להזמין אנשים עם צרכים מיוחדים לקחת חלק בהשתייכות לגרעין ובעשייה החברתית.

תכנית 'שותפים' יצאה לדרך לאור מכרז של משרד הרווחה להקמת דירות בקהילה לבוגרים עם צרכים מיוחדים. המכרז הינו חלק ממהלך מבורך של השארת אנשים עם מוגבלויות בקהילה, תוך עידוד קהילות לקחת חלק אקטיבי בשילוב ובקליטת אוכלוסיות עם מגבלה בחברה.

הוקמו שתי קבוצות ללמידה ולפיתוח והובלת תהליך הקמת הדירות בשתי שכונות שונות (נווה זית ונווה נוף),  והתקיימו ערבי התנעה והיכרות של התכנית אליהם הוזמנו חברי השכונות. במקביל, בימים אלו מתגבשת קבוצה להקמת דירה ברמת אלישיב.

כל דירה מיועדת לשישה דיירים, כאשר קהל היעד הוא בוגרים עם מגבלה שכלית התפתחותית/ בוגרים על הרצף האוטיסטי או המוכרים לסל שיקום, ברמת תיפקוד בינונית גבוהה, כל דירה תלווה על ידי אנשי מקצוע.

Close-up of sun flowe

אנו מזמינים כל אחד ואחד מכם לקחת חלק, להוביל ולהיות שותפים- בקשר עם הדיירים, בשותפות בתהליך הקליטה ובתהליך הלמידה.

מוזמנים ליצור קשר: שלומית 052-5688080

מרכז "זהות"- להעמקת הזהות היהודית בלוד, פועל כחלק מהגרעין התורני בעיר. המרכז מעסיק מדריכים, סטודנטים ובנות שירות המעבירים שיעורים בכל בתי הספר הכלליים בעיר.

השיעורים הינם חלק מהמערכת הקבועה של הכיתה, ובהם מדברים על חגים, ערכים ביהדות, ציונות, דמויות מופת ועוד. לכל שכבה הנושא השנתי שלה, המחבר אל עומקה ויופיה של היהדות. למרות שהשיעורים הם חלק מהשגרה הבית ספרית, התכנים מועברים בצורה חווייתית של סיפורים, משחקים, הצגות, משחקים ממוחשבים וכד'.
בנוסף לפעילות הקבועה, ישנם פרויקטים שונים המופקים ומועברים ע"י צוות המרכז.

אחד מהם הוא קבלת תורה לכיתות ב', ובו התלמידים נפגשים עם סופר סת"ם, מעמיקים בערך התורה ויוצרים יצירות הקשורות לתורה.
פרוייקט נוסף שכבר הפך למסורת בשנים האחרונות, נקרא: "בני מצווה". כל תלמידי כיתות ז' בעיר עוברים מספר שיעורים על גיל בת/בר מצווה, שעוסקים בנושאים כגון: התבגרות, אחריות, שרשרת הדורות, תפילין ונשים בעם ישראל.
לקראת סוף השנה עולים מעל 500 תלמידים והוריהם לירושלים, לסיור ברובע היהודי, ובסופו נערך טקס סיום מרגש.

1 (1)

פרויקט חדש שהתחלנו אותו בשנה שעברה והשנה הוא מתרחב, מיועד לכיתות ח', ובמסגרתו נחשפים התלמידים לעשרת הדברות ומתחברים לרלוונטיות שלהם בחייהם.

התגובות של בתי הספר לפעילויות נלהבות מאוד ומרגש לשמוע את התלמידים והמורים בתום השיעור, שמצפים לשיעור הבא.

יש לכם הצעות, רעיונות או בקשות ממרכז זהות? מוזמנים ליצור קשר עם שרון מנהלת המרכז בטל' 052-6071580
או בכתובת המייל  zehut@glod.org.il

בית מדרש לסטודנטים

בית מדרש לוד הוא בית מדרש המשמש מקום מפגש לסטודנטים והוא פועל בלוד כבר 6 שנים.
בית המדרש מיועד לסטודנטים מקומיים המתגוררים בעיר ולסטודנטים הלוקחים חלק במסגרות כמו איילים ותוצרת הארץ.
ישנן 2 קבוצות הנפגשות אחת לשבוע ללימודים מגוונים בנושאי יהדות, מתוך רצון אמיתי להכיר ולחזק את הזהות היהודית.

מדרש לוד פועל במתכונת ייחודית שנועדה להנגיש את התוכן וליצור שיח פורה.
לשם כך חלק מהשעות מיועדות לשיעורים בנושאים כגון: תלמוד, זוגיות ואוצר ספרים יהודיים וחלק מהשעות מוקצות לקבוצות לימוד סביב סוגיות אקטואליות.

הסטודנטים מקבלים מלגה עבור זמן הלימוד וזוכים להעמיק, לחקור, לבנות יסודות וליצור חיבורים מתוך סקרנות, רצון ואחווה.
בפעילות זו אנו יוצרים קבוצת שגרירים איכותית שיכולה להשפיע לטובה על התודעה הציבורית במעגלים קטנים וגדולים, מחברים את דור העתיד לזהות יהודית ותורמים לשינוי השיח במדינה.

מרחב הלב

תכנית "מרחב הלב" הינה פרוייקט משותף של  משרד הרווחה , אגף הרווחה בעיריית לוד והגרעין התורני בעיר.  התכנית מיועדת  לטפל בצעירות בסיכון גבוה.

לב הפעילות הינו בוילה שנשכרה בשכונת מגורים, על מנת להוות  עבור הצעירות בית חם בו הן יכולות לקבל ליווי, טיפול, ארוחה חמה, מקלחת ומקום חם ומכיל שיוכל לתמוך בהן ולעזור להן לבנות חיים נורמטיביים יותר.

מדובר בצעירות ללא עורף משפחתי אשר פונות להתנהגויות מסכנות על מנת לשרוד. אנו רואים במרכז זה "הזדמנות אחרונה" עבורן על מנת להחזיר אותן למסלול חיים נורמטיבי ולהעניק להן את העורף אשר הן לא מקבלות בשום מקום אחר.

המרחב פועל חמישה ימים בשבוע עד השעה 22:00 ומתקיימת בו עבודה פרטנית וקבוצתית עם צעירות מגיל 14 עד גיל 25. הצעירות יכולות להגיע לפי הצורך שלהן וללא התחייבות ומקבלות תמיכה ועזרה מהמקום בו הן נמצאות וללא שיפוטיות ותנאים מקדימים.  

צוות המרחב עוסק גם כל הזמן באיתור של צעירות נוספות שזקוקות למענה הזה.
מעבר למתן המענה הפרטני לכל צעירה,   אנו רואות בפרויקט זה הזדמנות לבניית קהילה תומכת ומשמעותית של צעירות, מתנדבות וצוות.

הקהילות של הגרעין התורני מהוות תשתית מצוינת לבניית קהילה שסובבת את הפרויקט,  ובנוסף ישנן הצעירות המטופלות,  שהן בסיס הקהילה.

קהילת מרחב הלב מתנהלת לפי מעגל השנה, חוגגת חגים, ימי הולדת ואירועים משמחים יחד וכמובן תומכת ונותנת כתף כאשר קשה.

להאיר את העיר

מיזם התנדבות – כי לתת זה לקבל…

הגרעין התורני פותח בימים אלו מוקד התנדבות.

אז גם אם יש לך שעה בשבוע או אפילו פחות , אנחנו מאמינים שתמצא התנדבות שתתאים לך !

 אנא מלא את טופס ההתנדבות ונהיה בקשר

 

בשבילוד

לוד הינה מהערים העתיקות בעולם. העידו על כך הממצאים שהתגלו בשטחה והראו כי בלוד נשתמרה ההתיישבות לאורך התקופות השונות בהיסטוריה. מאז ימי קדם הייתה לוד צומת דרכים מרכזית בארץ ישראל.

עיר מוקפת חומה מימי יהושע בן נון בתקופת התנ"ך.

עיר מחוז ועורף למכבים בתקופת החשמונאים.

"משנה לירושלים" – מקום מושבם של תנאים מרכזיים ומנהיגים בתקופת המשנה.

בהמשך שירתה העיר את בכירי האימפריות שעלו ונפלו לאורך השנים והקימו בה מבני רוח וכלכלה משגשגים ומרכזיים.

אתרים רבים בעיר וסביבתה, מספרים את סיפורה על פני אלפי שנותיה בתרבויות השונות ולאורכן, אך במיוחד – סיפורו של עם ישראל שראה בלוד אבן שואבת לכל התפוצות.

מרכז סיור ותודעה ישראלית: 'בשבילוד' פועל בכדי להוות מקור ידע מקצועי ומעמיק להיכרות עם לוד והמרחב הגיאוגרפי שמסביבה. לחשוף את המורשת המפוארת והאתרים לאורך התקופות בה נשתמרה ההתיישבות בלוד לכל אורך ההיסטוריה ולהפגיש את המבקרים עם מרכזיותה של העיר כצומת דרכים: תרבותי – חברתי – כלכלי – רוחני, בעבר הווה ובעתיד.

סיורים בלוד והסביבה, סיורים במרחב בן שמן, סיורים בשפלה, סיורים במישור החוף ועוד.

בנוסף מקיים מרכז סיור 'בשבילוד' תכניות, אירועים וסיורים לקהלי יעד רחבים בנושאי היסטוריה, ציונות, מורשת קרב, זהות ישראלית ומנהיגות.

לפרטים:  התקשרו ל- 08-6530667   או   058-6530660
  שילחו מייל  לכתובת:  office@bishvilod.co.il 

לכניסה לאתר בשבילוד לחצו כאן 

על ראש שמחתנו
סיפור ישראלי

גמ"ח חסד בלוד

גמ"ח "חסד בלוד" הוקם על ידי חברי הגרעין התורני בלוד בשנת תשס"ב (2002), ומנוהל על ידי הרב איתן שנרב. הגמ"ח פועל כעמותה רשומה עם סעיף 46 להחזר מס.  הגמ"ח מנוהל ומופעל ע"י חברי הגרעין התורני בלוד בהתנדבות מלאה. דבר זה מביא את עלויות תפעול הגמ"ח ל- 0 ₪ , ומאפשר להפנות את כל המשאבים לחסד.
הגמ"ח מסייע כיום ביותר ממיליון ש"ח בשנה בפרויקטים השונים והמגוונים שלו, בעזרת מאות מתנדבים מרחבי העיר.

הגמ"ח מהווה כתובת עבור פניות ממחלקת הרווחה בעיר, שי"ל, מוסדות החינוך ועוד. כל פונה המגיע לגמ"ח עובר תהליך קבלה על מנת להתאים את הסיוע.
צוות המתנדבים של הגמ"ח מנסה לעזור לכל נצרך. מקרים הדורשים סיוע משמעותי יותר לתקופה מסוימת מקבלים עזרה מורחבת.
כמו כן, הגמ"ח מעודד את הפונים אליו לקבל "סיוע תמורת סיוע". וכך, פונים המקבלים סיוע נרחב, נדרשים להתנדב לטובת הגמ"ח בפעילויות, כגון: עבודה בחנות יד שניה, שיפוץ חדרי הגמ"ח וכדו'.

גמח החסד
דילוג לתוכן